TV Paprika Logo

Fâșii De Crap

Ușor
Medie

Preparare

Cu ajutorul unei furculițe sau mixer, se amestecă bine ingredientele pentru marinată. Se taie fileul în fâșii groase de un deget, și se așază în marinată. Se pot ține în marinată o zi întreagă, însă dacă ne grăbim, e suficient să le „îmbibăm” bine, ca să preia aroma. Apoi se dau fâșiile de pește în făină. Scuturăm făina rămasă, ca să nu ardă în uleiul fierbinte. Adăugăm o cantitate mare de ulei în tigaie, iar când este suficient de fierbinte, punem bucățile de pește. Prăjim la foc mediu câteva minute, apoi le scoatem și le scuturăm de ulei. Rupem în bucăți salatele, picurăm deasupra zeama de lămâie și uleiul de măsline. Putem adăuga puțină sare peste salată, amestecăm bine și se pune pe farfurie. Peste salată, punem fâșiile de carp, picurăm încă puțină zeamă de lămâie și ornăm cu un sfert de lămâie.

înapoi la listă