TV Paprika Logo

Enchiladas De Curcan Cu Sos Chilli

Medie

Preparare

Amestecați uleiul de chilli, pudra de chilli , paprika, zahărul, coaja și sucul de lămâie într-un vas nemetalic. Adăugați curcanul și amestecați până ce carnea este acoperită complet de mixtura de chilli, apoi acoperiți vasul cu o folie de plastic și lăsați la marinat, în frigider, circa 1-2 ore. Pentru pregătirea sosului de chilli, încălziți uleiul într-o tigaie mare și adăugați ceapa. Căliți ceapa circa 7-8 minute Adăugați usturoiul, chilli, paprika, chimionul, coriandrul și lăsați la făcut un minut, amestecând tot timpul. Adăugați roșiile și sucul de lămâie, apoi asezonați după gust. Fierbeți la foc mic circa 10-15 minute până când mixtura scade și devine mai consistentă. Pentru prepararea umpluturii de curcan, încălziți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie. Căliți ardeii împreună cu ceapa timp de 5 minute. Adăugați curcanul marinat și lăsați pe foc pentru încă 4 minute. Folosiți mixtura de curcan și ardeii pentru a umple fiecare tortilla, apoi împăturiți-le și rulați-le una lângă cealaltă într-un vas de yena. Presărați peste tortilla sosul de tomate și brânza. Coaceți timp de 15-20 de minute, pînă ce capătă o culoare ușor maronie. Se servește alături de un bol cu salată verde.

înapoi la listă