Cneel (Chiftele) De Porumb Cu Spanac, Cu Cremă De Brânză Cu Lapte Şi Parmezan

Medie
Ieftin

Preparare

Punem într-o tigaie ulei de măsline la încins şi adăugăm 2 căţei de usturoi. Punem peste 150 de gr de spanac proaspăt. Spanacul nu se fierbe, doar se căleşte un pic. Condimentăm cu sare. Punem tigaia la o parte. Scoatem spanacul şi îl tocăm mărunt.

Într-o oală adăugăm 500 de ml de supă de legume la fiert. Peste se adaugă treptat 60 de gr de făină de mălai şi se amestecăm în continuu să nu se facă cocoloaşe. După ce mămăliga este gata, îl amestecăm cu spanacul tocat mărunt.

Cu ajutorul a 2 linguri formăm „chiftelele” până când mămăliga este încă fierbinte. După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească.

Pentru sosul beschamel integrăm bine 14 de gr de unt în 14 de gr de făină. Le punem la foc într-o oală şi când începe să fie copt, adăugăm treptat 240 de ml de lapte călduţă, îl încorpărăm până ce se absoarbe. Fierbem sosul, adăugăm puţină sare. Radem jumătate de nucşoară peste sos. Luăm tigaia de pe foc şi radem 50 de gr de parmezan peste ea.

înapoi la listă