Coasta De Miel Pe Tartă De Smochine Cu Piure De Ierburi Aromatice

Medie
Medie

Preparare

400 g coastă de miel se pune la prăjit într-o tavă pe care s-au încins 60 ml ulei de măsline cât să capătă o crustă maronie. Se scurge jumătate din ulei după care se adaugă 75 ml de supă de vită, 5 ramuri de rozmarin rupte cu mână. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se pune la cuptor la 190 grade C timp de 30 min.

În tot timpul acesta se pune un blender la mixat în 40 ml de ulei de măsline, 10 fire de tarhon, 10 fire busuioc, 5 fire rozmarin, 5 fire coriandru, 5 fire salvie, 10 fire pătrunjel, 10 fire mentă, 5 fire levănţică, 10 fire cimbru, 30 g muguri de pin sau nuci macademia, sare şi piper. se mixează bine până se obţină o pastă omogenă verde.

Cu o formă rotundă, medie se taie foietajul peste care se pun 200 g felii circulare de smochine verde după care se bagă la cuptor la 180 grade C timp de 6-7 min. Pe farfurie se aşează piureul de ierburi aromatice apoi foietajul şi coastele. Pe carne se pune sos ibţinut prin adăugarea în tavă în care s-a făcut carnea a încă 25 ml de supă de vită, 30 g de smântână grasă, 40 ml vin roşu dulce, sare şi piper şi reducerea acestei compoziţii la jumătate.

Deasupra cărnii se adaugă un rotocol de criş de baltă.

înapoi la listă