Cesnița Sârbească

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Pentru foile de cesniţă se prepară un aluat dintr-un kg de făină, o linguriţă de sare şi apă cât cuprinde şi se frământă bine până când aluatul se desprinde de degete şi de blid. Apoi se împarte în 6 bucăţi egale, se întind puţin, se acoperă şi se lasă să se odihnească aproximativ jumătate de oră. Şi înainte de a fi întinse se unge bine cu untură. Se întind apoi până acoperă întreaga suprafaţă a mesei şi devin cât mai subţiri. Se rup marginile aluatului jur împrejur. Se împătureşte foaia după mărimea tăvii şi se pune în tavă. Foaia se presară cu nucă măcinată, zahăr, stafide şi smochine. Operaţiunea continuă până se termină aluatul şi tava se umple. Ultima foaie se unge cu ulei şi se pune tava la cuptor 30-40 min la 180-200 C.

înapoi la listă