Cascada Cu Ciocolata Cu Blue Cheese

Medie
Multă

Preparare

În prima fază se face ganaşul: 75 g smântână, 100 g boabe sfărâmate de cafea şi un espresso proaspăt se pun pe foc mic amestecându-se încontinuu. Se ia de pe foc şi se adaugă 120 g brânză danish blue cheese, amestecându-se încontinuu, până când se obţine o compoziţie lichefiată, uşor groasă, apoi se strecoară printr-o sită turnându-se peste 100 g unt şi 200 g ciocolată rasă amestecându-se încontinuu până când se obţine un lichid omogen şi vâscos. Acesta se toarnă într-un recipient şi se pune la congelator până când această compoziţie devine solidă. Blatul : cu robotul de bucătărie se mixează 3 gălbenuşuri cu 3 linguri de zahăr tos până când se obţine o cremă crescută şi pufoasă. În timpul acesta 200 g ciocolată neagră rasă şi 75 g unt se pun la cuptorul cu microunde la topit. Când această compoziţie are cam 60-70 grade C se toarnă treptat acolo unde frecăm gălbenuşurile cu zahărul amestecându-se încontinuu. După ce se omogenizează, se adaugă 3-4 linguri făină albă şi se amestecă din nou. Într-o formă de copt se aşează hârtia de copt, se toarnă compoziţia blatului până la jumătatea formei, apoi se aşează un cub de ganaş şi din nou compoziţia pentru blat. Se pune la cuptor preîncălzit la 190 grade C pentru 10 min.

înapoi la listă