Carne De Viţel Înnăbuşită În Vin Roşu

Ușor

Preparare

Se pune carnea la marinat timp de 12 ore cu mirodeniile şi 2 pahare de vin. Într-o cratiţă se încălzeşte uleiul şi se adaugă grăsimea de la şunca crudă, se pune ceapa şi morcovi tăiate foarte subţire apoi usturoiul. Se lasă la călit până se îmmoie şi se colorează la foc moderat. Se adaugă carnea legată cu aţă de bucătărie, se rumeneşte bine, se sărează, piperează, apoi se adaugă condimentele rămase. După 10 min se stropeşte cu vin la foc iute. Continuăm gătirea încă 10 min, se adugă al 2-lea pahar de vin şi se lasă să se evapore. Se adaugă supa caldă, se acoperă şi se lasă la foc mediu o oră şi jumătate. Se scoate carnea, se pasează cu mixerul sosul fără foi de dafin. După ce s-a răcit se taie feliuţe. Se serveşte cu sosul rezultat şi după preferinţă cartofi piure sau felii de cartofi fierţi.

înapoi la listă