TV Paprika Logo

Broaște

Medie
Multă

Preparare

Se îndepărtează grăsimea de pe pieptul de rață și se pune la topit, într-o oală încinsă în prealabil. După ce grăsimea începe să se topească puțin, se scot bucățile de grăsime netopită din oală și se pun într-o tigaie. Se taie pieptul de rață în cubulețe şi se pune în oala cu grăsimea de rață topită. Asezonați cu puțină sare și puțină boia de ardei iute. Tocați cei 3 căței de usturoi, nu foarte mărunt și adăugați-i în oala în care prăjim deja pieptul de rață. Adăugați orezul spălat în prealabil și lăsați-l puțin la călit. După ce orezul s-a călit adăugați apa. Proporția ideală este o pătrime din oală orez și rață, iar restul de 3 pătrimi, apă. Lăsați la fiert până ce orezul se umflă. Înainte ca orezul să fie gata, adăugați niște frunzulițe de pătrunjel tocate mărunt.Între timp fixați picioarele broaștelor cu scobitori. Tăiați câteva rondele de morcov pe care le introduceți în gura broaștelor. Gurile broscuțelor trebuie să stea deschise cât timp acestea se prăjesc. Cu ajutorul unei lingurițe umpleți broscuțele cu orez, după care le ungeți cu ulei pe burtă.Puneți la încins tigaia cu bucățile de grăsime netopită și așezați broscuțele cu burta în jos. După 2-3 minute, când burțile broscuțelor sunt rumenite, le întoarcem pe partea cealaltă.Între timp pregătiți decorul.Așezați pe un platou cele 7 frunze de viță de vie sau de nufăr. Crestați ouăle de găina în formă de nufăr. Tăiați o rondea de morcov, pe care o folosiți ca bază, în care înfigeți 2 scobitori.În scobitori înfigeți câte jumătate de ou de găina, iar peste acesta câte un ou de prepeliță. După ce broscuțele sunt făcute le scoateți și îndepărtați scobitorile. Apoi,așezați broscuțele pe platou, fiecare pe câte o frunză de viță de vie sau de nufăr. Stoarceți peste ele o jumătate de lămâie și serviți.

înapoi la listă