Blinele Cu Pere, Frişcă Şi Sirop De Arţar

Medie
Medie
Multă

Preparare

Din făină, apă ,ouă, zahăr şi lapte se obţine un aluat ca de clătite dar mult mai gros. În acesta se încorporează o jumătate de pară tăiată julien foarte subţiri. Într-o tigaie încinsă bine, unsă cu ulei, se fac 4 clătite groase ca cele americane, restul cantităţii de pere se taie cuburi medii, mici, care se călesc într-o tigaie cu foarte puţin ulei. Când acestea s-au călit se adaugă jumătate din cantitatea siropului de arţar şi o lingură de zahăr. Se mai lasă pe foc mare până când cuburile de pară se caramelizează. Frişca lichidă se bate cu zahăr până când devine pufoasă şi nu se mai simte zahărul. Cu ajutorul unei forme rotunde se taie clătitele. Într-o farfurie rotundă întinsă se pun alternativ cercurile cu clătite de pere, perele caramelizate, frişcă, în aşa fel încât să se facă 3 straturi alternative. Deasupra se adaugă o lingură de frişcă şi se ornează cu sirop de arţar, mure şi mentă.

înapoi la listă