Ardei Gras Și Ardei Chilli Cu Humus Și Chipsuri Tortilla

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Încălziți cuptorul la 200C. Pentru a prepara chipsurile de tortilla, băgați la cuptor două foi de copt pentru 5 minute. Între timp ungeți bucățile de tortilla pe ambele părți cu ulei de măsline și apoi tăiaţile în două. Ficare jumătate trebuie apoi tăiată în patru triunghiuri. Așezați triunghiurile pe foile de copt. Băgați-le la cuptor pentru 3-4 minute. Pentru a face humusul, aşezaţi ardeiul gras într-o tavă de copt și stropiți cu ulei. Coaceți pentru 15 minute apoi adăugați ardeiul chilli, presărați puțin ulei și lăsați totul la făcut pentru încă 15-20 de minute. Transferați într-o pungă de plastic (polietenă) și lăsați la răcit. După ce s-au răcit, cojiți ambii ardei, tăiaţi-i în jumătate și scoateți mijlocul. Tăiați ambii ardei în bucăţi mari. Puneţi ardeii tăiați într-un blender împreună cu năutul, sucul de lămâie, usturoiul, chimionul, tahini și patru linguri de apă. Mixați până obțineți un piure cremos. Gustați iar apoi mai adăugați suc de lămâie, usturoi, chimion sau sare, după gust. Răsturnați mixtura într-un bol mare și apoi neteziți cu coada unei linguri. Presărați pe deasupra ulei de măsline, paprika dulce și piper proaspăt măcinat. Adăugați și pătrunjelul. Pentru a servi aşezaţi chipsurile de torilla pe un platou împreună cu bolul ce conține sosul de ardei. Humus de avocado:înlocuiți ardeii cu un avocado copt. Tăiați fructul în jumătate, scoateți sâmburele și puneți-l într-un blender îmreună cu restul ingredientelor. Urmați rețeta de mai sus.

înapoi la listă