Acadele De Tartă Cu Vişine Şi Marţipan

Medie
Medie
Multă

Preparare

Pentru umplutură, se pun la fiert vişinele tăiate în două şi curăţate de sâmburi, cu puţin zahăr şi coajă de lămâie, la sfârşit se adaugă amidon de porumb, pentru îngroşare. Aluatul pentru tartă se întinde, se decupează cerculeţe (cu diametrul de 6-8 cm) sau inimioare. O foaie decupată de aluat se aşază în tavă, se pune umplutura cu vişine şi puţin marţipan ras. Aluatul se unge cu ouă la margini, se aşază o altă foaie decupată peste şi se unesc marginile celor două aluaturi cu ajutorul unei furculiţe. Se pot aplica la suprafaţă modele sau se pot face găuri mici. Se pune la copt la 190 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă