Ingrediente

3-4 fő
 Ingrediente pentru cremă:
70 ml frişcă lichidă (de minimum 30% grăsime)
450 g ciocolată amară (de minimum 60% grăsime)
 Coajă de portocale
 Pentru aluatul de pişcoturi (la o formă de 24):
7ouă
140 g zahăr
120 g făină
30 g migdale măcinate sau făină de migdale
25 g pudră de cacao (de 22-25%)
 Pentru ornare: portocale confiate
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de trufe

  • Tort_de_trufe

Pentru trufe: se fierbe frişca lichidă şi se toarnă peste ciocolata mărunţită. Se amestecă cu o spatulă şi se lasă la odihnit o noapte. Pentru a umple tortul, se bate spumă cu robotul, până  capătă o consistenţă solidă şi devine tartinabilă. 
Se prepară aluat de pişcoturi în modul obişnuit: ouăle se freacă spumă cu zahăr, se adaugă ingredientele uscate şi se amestecă. Se lasă la răcit, apoi se taie în trei blaturi. Se introduce crema între straturi, se pune deasupra şi la margini. Se ornează cu bucăţi de portocale sau cu  portocale confiate. 


Scrieţi un comentariu!