Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluatul de pişcoturi:
2ouă
40 g zahăr
40 g făină
1lingură de pudră de cacao
20 g unt 20 g ciocolată topită
 Pentru crema cu orez cu lapte: 200 ml orez arborio
200 ml apă
 Zahăr, vanilie măcinată,
 coajă de lămâie
2gălbenuşuri
1 l lapte
100 g zmeură
400 ml frişcă lichidă
 Coaja de la o lămâie şi o portocală
20 g gelatină
1conservă de piersici
1pachet de gelifiant transparent pentru tort
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de orez cu lapte cu zmeură

  • Tort_de_orez_cu_lapte_cu_zmeura

Ouăle se separă, albuşul se bate spumă, gălbenuşurile se freacă cu zahăr. La gălbenuşurile frecate cu zahăr se adaugă ciocolata topită cu unt. Se încorporează cu mişcări uşoare spuma de albuşuri bătută tare. Se trece printr-o sită şi se adaugă făina amestecată cu pudră de cacao. Se amestecă şi se transferă într-o formă căptuşită cu hârtie de copt, apoi se pune în cuptor. Se bate spumă 400 ml de frişcă lichidă. La orezul cu lapte se adaugă zmeura proaspătă, se rade deasupra coajă de lămâie şi de portocale, se încorporează frişca bătută şi gelatina. Orezul cu lapte se pune peste blatul de pişcoturi copt şi se pune la frigider. După răcire, se ornează cu piersici şi cu zmeură, se înveleşte cu gelifiant pentru tort.

Scrieţi un comentariu!