Ingrediente

3-4 fő
200 g ciocolată (min. 60%)
3ouă, 50 g zahăr pudră
300 ml frişcă lichidă
 cafea instant
 Pentru aluatul de pişcoturi:
80 g gălbenuş
50 g ouă întregi
90 g zahăr
120 g albuş
40 g zahăr
150 g nuci măcinate
20 g făină
50 g unt topit
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Găluşte Somlói

    Se prepară aluatul de pişcoturi: se amestecă ingredientele, se împarte în trei porţii. Într-una nu se mai adaugă nimic, la cea de-a doua se adaugă pudră de...

    mai departe
  • Melci lipicioşi cu scorţişoară

    Ingredientele pentru aluat se pun într-un bol şi se amestecă cu robotul de bucătărie. Aluatul frământat se pune la loc călduros timp de o oră. După dospire, se...

    mai departe
  • Produse de patiserie

    Se fac pastă măslinele, roşiile uscate, brânza feta şi un căţel de usturoi, se adaugă sare, piper şi frunze de pătrunjel. Se decupează cerculeţe din aluatul...

    mai departe

Tort de mousse de ciocolată cu nuci şi cafea

  • Tort_de_mousse_de_ciocolata_cu_nuci

Ciocolata mărunţită se pune într-un vas la topit, cu zahăr şi cu ouă, şi se pune în baie de apă, până se încălzeşte foarte bine şi devine ţepoasă. După ce se ia de pe foc, se adaugă  cacao pudră, se lasă la răcit şi se amestecă cu frişca bătută spumă. Pentru aluatul de pişcoturi, gălbenuşurile se freacă cu zahăr, se adaugă unt topit şi albuşurile bătute spumă. Se adaugă nuci măcinate şi o lingură de făină. Se pune la copt la 170 de grade, timp de 15-20 de minute. Mousse-ul de ciocolată se toarnă peste aluatul de pişcoturi răcit şi se pune la frigider.

Scrieţi un comentariu!