Ingrediente

3-4 fő
2linguri de zahăr vanilat
180 g unt de arahide
50 g arahide mărunţite
200 g făină
 ¾ linguriţă de bicarbonat de sodiu
½linguriţă de praf de copt
100 g ciocolată amară mărunţită
 Pentru crema de mascarpone:
400 g mascarpone
250 ml frişcă bătută
150 g zahăr pudră
1pachet de biscuiţi negri
150 g ciocolată cu lapte topită
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de biscuiţi cu unt de arahide

  • Tort_de_biscuiti_cu_unt_de_arahide

Untul moale se freacă cu zahăr tos şi cu zahăr vanilat, se adaugă unt de arahide şi ouă. Se adaugă arahide mărunţite, ciocolată şi făina amestecată cu praf de copt şi cu bicarbonat de sodiu. Se frământă. Se împachetează într-o folie alimentară şi se pune în frigider. Aluatul se introduce într-o formă căptuşită cu hârtie de copt, având grijă să ajungă şi la margini, şi se pune în cuptor la 180 grade, timp de 30 de minute. Biscuiţii zdrobiţi se amestecă cu mascarpone, zahăr şi frişca bătută spumă. Crema se transferă peste aluatul de biscuiţi copt dinainte.

Scrieţi un comentariu!