Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat:
100 g unt
360 g făină
300 g zahăr
 un praf de sare
2linguri de aromă de vanilie
180 ml zară
2ouă
1lingură de pudră de cacao
1linguriţă de oţet
1linguriţă de praf de copt
 Colorant alimentar Gelatină
 Pentru cremă:
250 g mascarpone
100 g zahăr pudrăr
150 g ciocolată albă
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort Red Velvet

  • Tort_Red_velvet

Untul se freacă cu zahăr. Se adaugă aromă de vanilie, ouă, se amestecă, apoi se adaugă colorant alimentar, oţet, zară şi pudră de cacao. Se trece printr-o sită făina amestecată cu praf de copt şi se adaugă la compoziţie. Se amestecă până se dizolvă cocoloaşele şi se toarnă într-o formă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune la cuptor la 190 de grade timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura şi se lasă la copt  la 175 de grade, timp de 30-40 de minute. Între timp, se amestecă ingredientele pentru cremă: ciocolata albă topită se amestecă cu mascarpone şi cu zahăr pudră. Când blatul de pişcoturi şi crema s-au răcit, se întinde crema pe suprafaţa blatului. Se ornează cu fulgi de ciocolată albă.

Scrieţi un comentariu!