Ingrediente

3-4 fő
1ruladă de pişcoturi cu gem
180 ml iaurt
400 g brânză de vaci
150 g zahăr pudră
 Coajă de lămâie
5-6foi de gelatină
150 g zmeură congelată
400 ml frişcă lichidă
 Fructe proaspete: coacăze roşii, mure, căpşuni, afine
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort Charlotte

  • Tort_Charlotte

Un bol de sticlă se căptuşeşte etanş cu folie alimentară. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Pentru cremă, se amestecă brânza de vaci cu iaurt şi zahăr pudră. Se adaugă zmeură şi se face pastă. Între timp, se taie felii rulada de pişcoturi pregătită dinainte şi cu aceste felii se tapetează bolul căptuşit cu folie. Foile de gelatină se storc şi se pun la încăzit în puţină apă, ca să se topească. Se adaugă la crema cu zmeură împreună cu frişca bătută spumă. Crema se transferă în bolul tapetat cu rulada de pişcoturi, la suprafaţă se mai pune un strat de pişcoturi. Se acoperă cu folie, se apasă cu o farfurie şi se pune în frigider pentru o noapte. Se răstoarnă bolul şi se scoate tortul, se serveşte cu fructe proaspete.

Scrieţi un comentariu!