Ingrediente

3-4 fő
50 g unt
50 g făină
300 ml bere
100 g brânză cheddar
25 g brânză cu mucegai albastru
3ouă
 sare
2-3buc. ardei iuți
1cățel de usturoi
 piper
 coriandru proaspăt
 muştar
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Croque monsieur

    Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon.  Se ia de pe...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Toast turbo cu caşcaval

  • Toast_turbo_cu_cascaval

Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a omogenizat, adăugăm berea, la această cantitate, cam 300 ml. Amestecăm în continuare, până când făina începe să se umfle, iar sosul devine mai gros. Când am obţinut consistenţa dorită, adică sosul nu e nici prea gros, nici prea lichid, începem să adăug brânzeturile rase. Amestecăm totul pe foc mic, până se omogenizează. Adăugăm condimentele, adică ardei iute, usturoi şi muştar, condimente care cred că se potrivesc la brânzeturile folosite. Dar posibilităţile sunt infinite, fiecare poate adăuga după propriul gust aroma pe care vrea s-o simtă lângă gustul brânzeturilor. Când sosul de caşcaval e gata, tai o felie groasă din pâinea noastră, o ung generos cu sos, apoi o prăjesc pe gril până când se rumeneşte. La servire, presar coriandru sau pătrunjel.

Scrieţi un comentariu!