Ingrediente

3-4 fő
 Ingrediente pentru 6-8 persoane, la o formă de copt de 24 cm
 Pentru aluatul fraged:
200 g făină
125 g unt
1ou
1o linguriţă rasă de sare
1lingură de apă rece ca gheaţa
 
 Pentru umplutura de legume:
200 g dovleac
1ceapă roşie
3căţei de usturoi
2crenguţe de cimbrişor proaspăt
50 ml ulei de măsline
150 g brânză moale de capră
150 g mascarpone
1gălbenuş
 sare, piper
4smochine mai mari
1lingură de miere
½linguriţă de fulgi de ardei iute
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tartă de dovleac cu brânză de capră şi smochine

  • Tarta_de_dovleac_cu_branza_de_capra_si_smochine

Pentru aluat, punem într-un vas făina şi adăugăm untul rece tăiat în bucăţi şi sarea. Amestecăm în robot, până devine sfărâmicios. Adăugăm un ou şi o lingură de apă rece ca gheaţa, apoi le amestecăm până când obţinem un aluat omogen. Îl frământăm din câteva mişcări, îl lăsăm în frigider să se odihnească, apoi îl întindem până când are o grosime de 4-5 mm. Rulăm aluatul întins pe un sucitor şi îl aşezăm în forma tapetată cu hârtie de copt. Îndreptăm aluatul şi tăiem părţile care rămân pe dinafară. Împungem bine cu o furculiţă, apoi punem înăuntru hârtie de copt sau folie de aluminiu şi punem ca lest fasole boabe sau mazăre uscată.
Tăiem dovleacul în cuburi de 1 cm, ceapa roşie în sferturi, le punem în tavă cu usturoiul în coajă şi crenguţele de cimbrişor, le stropim cu ulei de măsline, presărăm sare şi piper şi le coacem la 190  de grade, alături de aluatul umplut cu lest. Coacem aluatul timp de 15 minute, apoi scoatem lestul şi folia şi îl mai lăsăm în cuptorul fierbinte timp de 5 minute.
Îl scoatem din cuptor împreună cu legumele, îl lăsăm să se răcească şi, între timp, pregătim baza de brânză. Amestecăm brânza de capră, mascarpone şi gălbenuşul cu puţin piper, apoi punem amestecul în aluat cu legumele călite şi sferturile de smochine. Le stropim cu puţină miere şi le presărăm fulgi de ardei iute. Punem totul iar în cuptor 15 minute şi lăsăm tarta să se răcească puţin  înainte de servire, ca s-o putem felia.

Scrieţi un comentariu!