Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluatul sfărâmicios:
600 g făină
400 g unt rece
200 g zahăr pudră
2gălbenuşuri
 Pentru crema de ciocolată:
250 g ciocolată
200 ml frişcă lichidă
25 g sirop de glucoză
50 g unt
 Fructe de pădure
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tartă cu ciocolată şi cu fructe de pădure

  • Tarta_cu_ciocolata_si_cu_fructe_de

Făina şi zahărul pudră se amestecă cu unt rece tăiat bucăţi. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă până se leagă. Se împachetează într-o folie alimentară şi se pune la odihnit în frigider, pentru câteva ore. Apoi aluatul se întinde şi se introduce în forma pentru tartă. Sub o greutate, se pune la copt. Între timp, se toarnă frişca lichidă fiartă peste ciocolată, se amestecă până se dizolvă ciocolata, apoi se adaugă unt şi sirop de glucoză. Compoziţia cu ciocolată se toarnă peste tarta coaptă, se lasă la răcit în frigider până se solidifică. Se ornează cu fructe de pădure.

Scrieţi un comentariu!