Ingrediente

3-4 fő
1/2de mănunchi de sparanghel
1ardei roşu
1ceaşcă de baby spanac
4ciuperci shiitake
1/2dovlecel zucchini
1/2cartof-dulce
1/3vânătă
1/2ceapă roşie
2ceşti de făină tempura
1/2ceaşcă de gheaţă zdrobită
 ulei pentru prăjit
 
 Pentru sos:
1/2foaie de alge kombu
1/2ceaşcă de apă
1lingură de ton afumat
1/2ceaşcă sos de soia
4linguri vin dulce de orez Mirin
2ceşti de făină tempura
1/2ceaşcă de gheaţă zdrobită
1lingură de ghimbir
1lingură de zahăr
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Tempura de legume

  • TEMPURA_DE_LEGUME

Preparăm sosul, folosind toate ingredientele necesare, după care îl lăsăm să se răcească şi îl strecurăm în farfurioare.
Tăiem legumele în bucăţi şi le amestecăm cu făina. Din restul de făină şi gheaţa zdrobită facem un aluat în care înmuiem legumele şi le prăjim imediat în mult ulei.
Aşezăm legumele prăjite pe șervete de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces, şi le servim imediat cu sosul pregătit mai devreme.

Scrieţi un comentariu!