Ingrediente

3-4 fő
500 g făină
100 g zahăr
200 g untură
150 ml lapte
20 g drojdie
1ou
½linguriţă de praf de copt, 1 linguriţă de sare
400 g nuci măcinate
400 g zahăr
300 ml lapte
 Coajă de lămâie, zahăr vanilat
 Gem de caise
 Pentru glazură:
100 g unt
3linguri de cacao pudră
100 g zahăr pudră
3linguri de apă
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Supă de pui cu legume

  • Supa_de_pui_cu_legume

Pentru aluat, se pune drojdia la activare. Făina şi zahărul se amestecă cu untura, apoi se adaugă praf de copt, sare, ouă, după care se frământă cu drojdia. Se pune la odihnit 2-3 h, preferabil o noapte întreagă în frigider. 
Zahărul se topeşte în lapte, se adaugă apoi nucile măcinate, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.  
Aluatul se împarte în patru şi se întinde în foaie subţire. Printre straturi se pun gem de caise şi cremă de nuci şi se acoperă cu un blat. Se pune la copt la 175 de grade, în funcţie de mărimea tăvii, timp de 30-50 de minute. 
Pentru glazura de ciocolată, se amestecă toate ingredientele la aburi.

Scrieţi un comentariu!