Ingrediente

3-4 fő
1 kg mușchiuleț de vită
300 g ceapă albă
250 g hașme
100 g stafide
500 g roșii tăiate (din conservă )
300 ml vin roșu
300 ml zeamă de oase
150 ml ulei de măsline
2căței de usturoi
1baton de scorțișoară întreg
4-5foi de dafin
2-3fire de rozmarin proaspăt
 sare
 piper măcinat
 cuișoare
 zahăr tos
 oțet balsamic
400 g iaurt grecesc gros
300 g castraveți Fabio
50 ml ulei de măsline extravirgin
2căței de usturoi
1lămâie
 sare
 piper alb
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Stifado (tocană de vită grecească) Tzatziki

  • Stifado_Tzatziki

Carnea de vită tăiată în bucăți mai mari se prăjește în ulei, apoi se scoate din tigaie. În același ulei, prăjim ceapa albă tocată mărunt, adăugăm vin roșu, după care punem din nou bucățelele de carne la prăjit, apoi adăugăm roșiile. Condimentată cu scorțișoară, foi de dafin, piper, cuișoare, sare și rozmarin proaspăt, tocănița se fierbe până când carnea devine fragedă. La sfârșit, adăugăm stafide și hașme prăjite în ulei în prealabil. Putem adăuga puțin zahăr și oțet balsamic. Se servește cu pâine proaspătă și cu salată.

Tzatziki

Castraveții se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie fâșii fine, apoi se sărează. Iaurtul se amestecă cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie, după care se adaigă sare și piper. 
Castraveții storși se amestecă cu iaurtul gros.

Scrieţi un comentariu!