Ingrediente

3-4 fő
400 g căpșuni proaspete
150 g zahăr vanilat
50 ml lapte gras ( 35% )
20 ml vodka
 Suc de la o lămâie
 Frunze de mentă proaspătă
300 ml friscă
2albușuri de oua
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Spumă de căpșuni și frișcă

  • Spuma_de_capsuni_si_frisca

Căpșunele curățate se presară cu zahărul vanilat, se lasă aproximativ o ora la odihnit, apoi se mixează împreună cu vodca și cu sucul de la o lămâie.
Se pun în congelator aproximativ o oră și jumătate, până se întăresc un pic. Pentru a obține consistența dorită, se amestecă compoziția în fiecare jumătate de oră. Se scot căpșunele din congelator, se pun într-un bol adânc, se adaugă treptat laptele și se amestecă cu mână, cu o linguriță lungă.
Aparte, cu un mixer, se bate frișca împreună cu albușurile de ouă și zahăr pudră și se lasă la frigider aproximativ o oră.
Într-un pahar, cu ajutorul unui sac a poche, se pune prima dată spuma de căpșuni, apoi frisca bătută. La sfârșit se decorează cu o căpsună proaspată și o frunză de mentă.

Scrieţi un comentariu!