Ingrediente

3-4 fő
1bucată de piept de porc de 600-700 g
1/4varză albă
2cepe albe
2linguri de muştar
150 g untură de porc
4-5căţei de usturoi
 Sare
 Piper măcinat
 Seminţe de chimen
2legături de pătrunjel
2baghete mai mici (pot fi şi cu făină integrală)
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Croque monsieur

    Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon.  Se ia de pe...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Sendviş cu carne prăjită

  • Sendvis_cu_carne_prajita

Pieptul de porc se freacă bine cu sare, piper şi usturoi pisat, împreună cu seminţele de chimen, apoi se pune într-o tavă de copt cu puţină untură şi se lasă la prăjit în cuptor la 120-130 de grade, timp de 3-4 h. Se pune deoparte, se dezosează cât e cald şi se lasă să se răcească. Seminţele de chimen se pun la fiert, iar apa aceasta se toarnă peste ceapă şi peste varza tăiată fâşii subţiri, sărată şi stoarsă. Se adaugă muştar, eventual, puţin oţet şi puţin zahăr. Se presară cu sare şi cu piper. Baghetele tăiate în două se ung cu puţină untură, se introduc varza condimentată, carnea prăjită şi tăiată bucăţi şi se presară cu frunze proaspete de pătrunjel.

Scrieţi un comentariu!