Ingrediente

3-4 fő
450 g făină
½linguriţă de praf de copt
 Un praf de sare
110 g unt rece
1ou
50 ml frişcă lichidă
200 ml lapte
1ou pentru ungere
 Pentru crema de brânză:
100 g cremă de brânză
 Plante aromatice proaspete
 Şuncă de Pădurea Neagră
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Bagel (covrigi pufoși)

    Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos. Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem...

    mai departe
  • Sendviş în tortilla

    Pentru guacamole, cu o furculiţă, se zdrobeşte avocado curăţat şi tăiat bucăţi şi se amestecă cu condimentele, cu ceapa verde tăiată rondele şi cu zeama de...

    mai departe
  • Corn cu unt

    Amestecăm drojdia cu zahărul şi cu laptele bătut. Frământăm făina cu untul moale, apoi adăugăm şi sarea. Adăugăm laptele bătut şi frământăm din nou aluatul. Îl...

    mai departe

Scone sărat

  • Scone_sarat

Pentru aluat, se amestecă făina cu untul rece. Se adaugă praf de copt, sare, lapte, frişcă lichidă şi un ou. Se frământă, se întinde şi se decupează cu un tăietor de pogăcele. Turtele se ung cu ouă şi se presară cu brânză rasă. Se pun în cuptor la 190 de grade, timp de 10-15 minute. Crema de brânză se amestecă cu verdeţurile proaspete şi mărunţite. Turtele se ung cu cremă de brânză şi cu plante aromatice  şi se pune câte o felie de şuncă deasupra.

Scrieţi un comentariu!