Ingrediente

3-4 fő
450 g făină
½linguriţă de praf de copt
 Un praf de sare
50 g zahăr
110 g unt rece
1ou
50 ml frişcă lichidă
200 ml lapte
1ou pentru ungere
 Zahăr vanilat
100 g mascarpone
 Zahăr pudră
 Zahăr vanilat
 Coajă de lămâie
 Gem de căpşuni
 Căpşune proaspet
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Scone dulce

  • Scone_dulce

Pentru aluat, se amestecă făina cu untul rece. Se adaugă praf de copt, sare, lapte, frişcă lichidă şi un ou. Se adaugă puţin zahăr tos şi zahăr vanilat şi se frământă. La suprafaţă se unge cu ouă. Turtele se pun la copt la 190 de grade, timp de 10-15 minute. Mascarpone se amestecă cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Turtele tăiate în două se ung cu cremă de mascarpone, cu puţin gem şi, la suprafaţă, se pun căpşune proaspete.

Scrieţi un comentariu!