Ingrediente

3-4 fő
1baghetă mare tăiată în 4 bucăţi
1/2pui la rotisor (sau pui prăjit de orice fel)
1/2castraveţi Fabio
1ardei iute thailandez
1legătură mare de coriandru
1ceapă roşie mică
 
 Morcovi marinaţi:
150 ml apă
50 g zahăr
50 ml oţet
2morcovi mai mari
 
 Maioneză cu limete:
1gălbenuş de ou
400-500 ml ulei cu gust neutru
1lingură de smântână
 zeama proaspăt stoarsă de la 1/4 limetă
 
 Pate de ficat pui:
½ceapă roşie, tăiată mărunt
1căţel de usturoi
700 g ficat de pui
700 g carne tocată de porc
2linguriţe de amestec de condimente chinezeşti "cinci arome"
 sare
 piper proaspăt măcinat
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Sendviş cald cu camembert

    Tăiem brânza în felii groase cât degetul şi le punem pe una dintre feliile de pâine. Ungem brânza cu puţin chutney de smochine şi picurăm peste ele puţin oţet...

    mai departe
  • Pizza-lipie rapidă

    Preîncălzim cuptorul la 220 de grade. Amestecăm făinurile, praful de copt şi sarea. Adăugăm uleiul de măsline şi apă, cât să obţinem un aluat moale, dar nu...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Sandviş vietnamez Banh Mi cu pate de ficat

  • Sandvis_vietnamez_Banh_Mi_cu_pate_de

Pentru prepararea pateului, cuptorul se va preîncălzi la 150 de grade. Ficatul de pui curăţat se pune în mărunţitor şi se va mărunţi până când se obţin bucăţi mărunte. Într-o oală mare, se va amesteca cu carnea tocată de porc, ceapa tăiată mărunt, usturoiul tocat pastă, condimentele, sarea şi piperul proaspăt măcinat. Compoziţia se va turna într-o formă pentru copt pâine de 20x30 cm şi căptuşită cu o folie, apoi se va aşeza într-o tavă. Tava va fi umplută cu apă fierbinte până la 2/3 ale formei de copt. Amestecul va sta la aburi aproximativ 1,5 ore, până când se face. Pateul va fi lăsat la răcit, apoi, înfăşurat într-o folie de aluminiu, se va pune în frigider pentru o noapte, ca să fie mai uşor de tăiat felii.   
Pentru prepararea morcovilor, se pun la fiert într-un vas mic zahărul, apa şi oţetul, până când zahărul se dizolvă total. Se va lăsa să se răcească puţin, apoi se vor adăuga morcovii tăiaţi fâşii subţiri şi se lasă cel puţin o jumătate de oră sau o noapte. 
Pentru maioneză, se va bate gălbenuşul cu un robot de bucătărie până se obţine o culoare albă, se adaugă uleiul picătură cu picătură, apoi, smântâna şi zeama proaspăt stoarsă de limetă. 
Ceapa roşie se taie în felii foarte subţiri. Carnea de pui se taie felii subţiri, oasele se vor scoate. Castravetele se taie fâşii subţiri cu un cuţit pentru curăţat legume. 

Prepararea sandvişului: pe partea de jos a baghetei tăiate în două se pune maioneză, apoi un strat de pate de ficat, peste care se pun trei-patru felii de castraveţi, puţină verdeaţă de coriandru, câteva felii de ceapă roşie, două linguri de morcovi strecuraţi şi, după gust, ardei iute. La suprafaţă se va aşeza carnea de pui tăiată felii subţiri, maioneză şi, la sfârşit, partea de sus a baghetei.  

Scrieţi un comentariu!