Ingrediente

3-4 fő
100 g de paste din orez (tăiţei)
3linguri de oţet din orez
1linguriţă de sos de peşte (se poate şi fără)
1linguriţă de ulei de susan prăjit
1lingură de zahăr brun
100 ml de apă rece
 după gust, 1/4-1/2 de ardei iuţi thailandezi
2linguri de ulei
150 g de ciuperci shiitake
150 g de ciuperci shimeji
1lingură de sos de soia
100 g mix de verdeţuri asiatice
1varză chinezească
1mână de arahide prăjite (nesărate)
1lingură de seminţe prăjite de susan
1mână de amestec de germeni sau germeni de bambus
 piper
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Salată verde asiatică cu paste din orez şi seminţe prăjite

  • Salata_verde_asiatica_cu_paste_din_orez

Pentru paste, se pune apă la fiert şi se toarnă imediat peste pastele din orez. Se pune un capac pe oală şi se lasă să stea 10-15 minute, până când pastele se fac, apoi se strecoară. 
Pentru sos, se amestecă oţetul din orez cu zahăr, sos de soia, sos de peşte, ulei de susan şi apă. După gust, se poate condimenta şi cu câteva fâşii subţiri de ardei iute. Acest sos se pune peste pastele strecurate.  
Arahidele şi seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie uscată, apoi se scot şi se pun deoparte. 
În tigaie se pun la încins două linguri de ulei. Ciupercile se vor prăji la foc intens – este important să se prăjească repede, fără a lăsa lichid, de aceea nu se vor presăra cu sare, ci doar cu piper proaspăt măcinat. Când ciupercile s-au prăjit, se adaugă în tigaie o lingură de sos de soia, se amestecă repede cu ciupercile şi se scot imediat. Se introduce în tigaia cu ulei varza chinezească tăiată bucăţele mai mari, se amestecă puţin, până când se înmoaie un pic. Se vor scoate bucăţelele de varză şi se vor stropi cu puţin ulei de susan prăjit. 

Prepararea salatei: pastele din orez date cu sos se împart în două, se pun într-o oală. Cel mai bine e dacă se adaugă mult sos, ca pastele să fie îmbibate bine. La suprafaţă se pun bucăţelele de varză, ciupercile, verdeţurile, seminţele prăjite şi germenii. După gust, se presară cu ardei iute tăiat mărunt.

Scrieţi un comentariu!