Ingrediente

3-4 fő
500 g Ciuperci (de orice fel, după gust)
1căpățână Usturoi întreg
 câteva fire Cimbrișor
100 ml Ulei din sâmburi de struguri
1-2linguri Flori de soc, murate în oțet
1-2linguri Bulbi de leurdă, murați în oțet
1lingură Ulei de nucă
 Sare
 Piper proaspăt măcinat
 Flori comestibile, de ex.: iarba neagră, măcriș-păsăresc, vlăstar de cimbrișor, etc.
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Salată călduță de ciuperci, la grătar cu mangal, cu bulbi de leurdă și flori de soc, murate în oțet

  • Salata_calduta_de_ciuperci

Pentru început, aprindem grătarul cu mangal și, până când se încinge, punem în cuptor o căpățână de usturoi, împachetată în folie de aluminiu, la 180 de grade. În circa 40 de minute va fi gata.
Coacem ciupercile întregi pe grătar, cu câteva fire de cimbrișor. Punem ciupercile coapte într-un vas acoperit, ca să lase zeamă.
Când au terminat, strecurăm zeama și o punem deoparte.
Tăiem ciupercile în bucăți, tocăm cimbrișorul copt, condimentăm cu sare și piper și presărăm cimbrișorul pe ciuperci.
Adăugăm la zeama de ciuperci usturoiul copt, zdrobit cu o furculiță, amestecăm cu un tel și adăugăm ulei de sâmburi de struguri și o lingură de ulei de nucă.
Tocăm socul și leurda murată, apoi le adăugăm la zeama de ciuperci, care deja arată ca un dressing de salată.
Îl amestecăm cu ciupercile și le putem servi.
Putem decora salata de ciuperci cu condimente și flori din natură: iarbă neagră, măcriș-păsăresc și frunzulițe de cimbrișor.

Scrieţi un comentariu!