Ingrediente

3-4 fő
5buc. sfeclă roşie mică
9linguri ulei de măsline extravirgin
3linguri oţet de vin roșu
1lingură de miere
 sare
 piper
 alune
1ceaşcă de mangold
200 g brânză feta
 
 Pentru sfeclă:
1ceaşcă sare de mare gemă
2crenguţe de cimbrişor
2căţei de usturoi
 
 Pentru linte:
1/3ceaşcă de linte beluga
1/2 l supă de legume
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Salată de sfeclă roșie, linte beluga, brânză feta

  • SALATA_DE_SFECLA_ROSIE_LINTE_BELUGA_BRANZA_FETA

Presărăm patru sfecle roşii mici cu sare şi cimbrişor.
Adăugăm usturoiul şi le împachetăm pe fiecare în folie de aluminiu.
Le coacem la cuptor, la 180 de grade, până cănd devin moi.
Fierbem lintea în supa de legume.
Feliem restul sfeclelor şi punem feliile în apă rece cu gheţă.
Facem un sos din oţet, miere, ulei, sare şi piper.
Strecurăm lintea şi o amestecăm cu sosul. Adăugăm sfecla coaptă şi cea tăiată în felii. Servim totul pe o farfurie, garnisit cu alune prăjite şi brânză feta.

Scrieţi un comentariu!