Ingrediente

3-4 fő
 Pentru ruloul de vinete:
1 kg de vinete
6linguri de ulei de măsline
250 g ricotta
2linguri de frunze de busuioc
2linguri de migdale feliate
2linguri de parmezan ras, 2 linguri de pesmet
1gălbenuş
150 g mozarella
 Pentru sosul de roşii:
1lingură de ulei de măsline
2căţei de usturoi
500 ml suc de roşii
 un pumn de frunze de busuioc
 sare
 piper proaspăt măcinat
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Cartofi umplute

    Se curăță cartofii și se scobesc în mijloc.  Se prepară umplutura: într-un bol, miezul de la cârnați, mozzarella fărâmițată, busuiocul tocat, parmezanul și...

    mai departe
  • Pizza de cartofi

    Spălăm cartoful şi-l feliem subţire. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor. Aşezăm feliile de cartofi, apoi presărăm peste ele...

    mai departe

Rulou de vinete cu sos condimentat de roșii

  • Rulou_de_vinete_cu_sos_condimentat_de_rosii

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei o tavă termorezistentă de 20x30 cm.
Pentru sosul de roşii, încălzim o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm usturoiul tocat mărunt şi îl călim. Adăugăm sucul de roşii, sare, piper, şi-l lăsăm să se îngroaşe la foc mic. La sfârşit, rupem frunzele de busuioc în sos şi-l punem deoparte.
Tăiem vinetele în câte 6 felii, le stropim cu ulei de măsline şi le rumenim într-o tigaie, la foc mediu. Amestecăm ricotta cu busuiocul mărunţit, cu migdalele, parmezanul, pesmetul şi gălbenuşul. Asezonăm cu sare şi piper.
Turnăm trei sferturi din sosul de roşii în tava termorezistentă. Umplem feliile de vânătă cu o lingură din amestecul de ricotta, le rulăm şi le punem în tavă cu partea desfăcută în jos. Când am pus toate rulourile în tavă, turnăm restul sosului de roşii şi presărăm mozarella. Le coacem timp de 25 de minute.

Scrieţi un comentariu!