Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină
6ouă
3linguri ulei de măsline
200 g urdă
1 kg vinete
 busuioc
4roșii
 sos de roșii
100 g parmezan
 unt
 sare
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Maltagliati cu roşii şi busuioc pentru 4 pers

    Mod de preparare: se amestecă făina cu gălbenuşul, ulei şi sare. Aluatul astfel obţinut se lasă să se odihnească 30 min. Se întinde şi se taie. Se prăjeşte...

    mai departe
  • Aluat de pizza

    Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină...

    mai departe
  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe

Ravioli de urdă, cu ratatouille de vinete

Se prepară pastele de casă: într-un castron, se bat bine ouăle și 2 linguri de ulei. Într-un bol încăpător, se adaugă făina, iar în centrul ei se toarnă ouăle și câtă apă este necesară pentru a forma un aluat. Se frământă 8 – 10 minute, până devine elastic, se lasă la odihnit 30 de minute. În acest timp, se prepară umplutura: vinetele și roșiile tocate mărunt se călesc cu unt, într-o tigaie, apoi se amestecă – într-un castron – cu urda. Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat pe blatul de lucru înfăinat, care se taie în pătrățele. Fiecare pătrat se umple cu o linguriță de umplutură, se lipește bine (puteți folosi apă/alt ouă bătut și o furculiță, pentru margini) în formă de triunghi și se fierb în apă clocotită. Se scurg bine, se transferă într-o tigaie și se adaugă deasupra sos de roșii și parmezan. Se călește câteva minute și se servește.


Scrieţi un comentariu!