Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină
6ouă
3linguri ulei de măsline
200 g urdă
1 kg vinete
 busuioc
4roșii
 sos de roșii
100 g parmezan
 unt
 sare
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Aluat de pizza

    Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină...

    mai departe
  • Paste prăjite cu legume

    Carnea de vită se fierbe în apă cu anason stelat şi cu sos de soia. Se lasă la răcit. Pastele chinezeşti se fierb un minut, apoi se clătesc cu apă rece....

    mai departe
  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe

Ravioli de urdă, cu ratatouille de vinete

Se prepară pastele de casă: într-un castron, se bat bine ouăle și 2 linguri de ulei. Într-un bol încăpător, se adaugă făina, iar în centrul ei se toarnă ouăle și câtă apă este necesară pentru a forma un aluat. Se frământă 8 – 10 minute, până devine elastic, se lasă la odihnit 30 de minute. În acest timp, se prepară umplutura: vinetele și roșiile tocate mărunt se călesc cu unt, într-o tigaie, apoi se amestecă – într-un castron – cu urda. Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat pe blatul de lucru înfăinat, care se taie în pătrățele. Fiecare pătrat se umple cu o linguriță de umplutură, se lipește bine (puteți folosi apă/alt ouă bătut și o furculiță, pentru margini) în formă de triunghi și se fierb în apă clocotită. Se scurg bine, se transferă într-o tigaie și se adaugă deasupra sos de roșii și parmezan. Se călește câteva minute și se servește.


Scrieţi un comentariu!