Ingrediente

3-4 fő
2piersici sau caise mai tari
2linguri zahăr de trestie
 un pic de scorţişoară
1/2portocală
2linguri de unt
1/2baton de vanilie sau câteva picături de esenţă
150 g orez rizoto (Arborio sau Carnarolli)
500 ml lapte
1lingură de zahăr
 un praf de sare
1/2ciocolată albă
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Rizoto Dulce

  • RIZOTO_DULCE

Tăiem două pătrate mai mari din hărtie de copt sau folie de aluminiu.
Tăiem piersicile/caisele în două (cu sâmburi) şi le aşezăm în treimea de jos a hârtiei. Rulăm strâns marginea, ca să obţinem un buzunar. Păstrăm la capăt o deschizătură mică.
Încălzim untul într-o tigaie mică. Adăugăm zahărul, sucul de portocale, scorţişoara şi seminţele din batonul de vanilie. Fierbem puţin totul.
Turnăm untul aromat peste piersici/caise, apoi închidem pacheţelele şi le punem 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Punem orezul în lapte cu un pic de sare şi zahăr, apoi îl fierbem.
Într-o farfurie adâncă, punem o lingură de rizoto, peste care aşezăm o bucăţică de ciocolată albă, apoi iar o lingură de rizoto şi, la final, o piersică/caisă.
Turnăm peste rizoto unt aromat şi-l servim imediat.
Putem să-l decorăm cu ciocolată de menaj rasă.

Scrieţi un comentariu!