Ingrediente

3-4 fő
350 g făină de patiserie sau semidură
150 g unt
100 g zahăr
10 g drojdie
2ouă
 coajă rasă de lămâie
100 ml suc proaspăt de portocale
 un praf de sare
1conservă de ton
 pătrunjel
 capere
 usturoi
 lămâie
 hașme
 maioneză
 magiun de prune
2vinete
2ardei kapia
 usturoi
 muştar
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Melci cu cacao

    Răcim untul până când devine pe jumătate întărit, apoi îl aşezăm între două coli de hârtie de copt şi-l întindem, obţinând un blat dreptunghiular, gros de 1/2...

    mai departe
  • Rulouri de foietaj cu crèma de căpşuni şi mentă

    Foietajul se rulează pe forme cilindrice de metal sau de lemn, şi cu totul se pun la prăjit în tot uleiul foarte bine încins. Se lasă să capete o culoare aurie...

    mai departe
  • Sărățele cu cașcaval

    Amestecăm făina cu untura, adăugăm un ou şi drojdia, amestecată în prealabil cu lapte şi zahăr. Adăugăm jumătate din caşcaval şi smântâna, apoi frământăm bine...

    mai departe

Prăjituri Haman

  • Prajituri_Haman

Amestecăm făina cu untul şi cu zahărul, adăugăm restul ingredientelor şi frământăm repede. Punem aluatul în frigider 30 de minute. 
Pentru crema de ton, punem într-un tocător electric conserva de ton, caperele, hașmele, maioneza şi puţină zeamă de lămâie, apoi le pasăm până obţinem o pastă omogenă.
Pentru salata de vinete, tăiem vinetele şi ardeii în bucăţi şi le punem într-o tavă. Presărăm sare şi piper, le stropim cu ulei de măsline şi le coacem în cuptor, la 180 de grade. Când sunt gata, le pasăm la blender, adăugând hașme, usturoi, sare şi piper.
Întindem aluatul la o grosime de circa 5 mm, apoi tăiem forme rotunde de cca. 5 cm. Punem în mijloc magiun de  prune, salată de vinete sau cremă de ton, apoi ridicăm marginile din trei părţi şi le lipim în partea de sus. Ungem aluatul cu ou, apoi coacem prăjturile la 180 de grade, până se rumenesc.

Scrieţi un comentariu!