Ingrediente

3-4 fő
250 g făină
150 g unt rece
4buc. ouă
1lingură de lapte rece
250 g şuncă afumată şi fiartă
200 ml smântână dulce
100 g caşcaval trapist
2cepe
 sare
 piper măcinat
 zahăr tos
 eventual, resturi de ardei gras
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Plăcintă cu şuncă şi ceapă (Quiche Lorraine)

  • Placinta_cu_sunca_si_ceapa_Quiche_Lorraine

Amestecăm făina cu untul, laptele şi un ou, adăugăm sare şi zahăr, apoi le frământăm şi punem aluatul în frigider pentru o jumătate de oră. Îl întindem şi-l punem într-o formă de tort. Îl lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi îl împungem cu furculiţa, îl presăm cu o greutate şi îl coacem timp de 15 minute, la 180 de grade. Îl lăsăm să se răcească puţin. Între timp, rumenim ceapa feliată subţire, o condimentăm cu sare şi piper, apoi îl întindem în formă, presărăm deasupra şunca tăiată în bucăţi (eventual, şi ardei) şi turnăm deasupra un amestec de ouă şi smântână dulce. Radem deasupra caşcaval şi îl coacem în 15 minute.

Scrieţi un comentariu!