Ingrediente

3-4 fő
500 g făină
25 g drojdie
100 ml lapte
250 ml apă călduţă
 Sare
 Piper măcinat
 Zahăr tos
300 ml smântână
100 g salam picant
1căţel de usturoi
1ardei gras
1roşie
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Bagel (covrigi pufoși)

    Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos. Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem...

    mai departe
  • Sendviş în tortilla

    Pentru guacamole, cu o furculiţă, se zdrobeşte avocado curăţat şi tăiat bucăţi şi se amestecă cu condimentele, cu ceapa verde tăiată rondele şi cu zeama de...

    mai departe
  • Corn cu unt

    Amestecăm drojdia cu zahărul şi cu laptele bătut. Frământăm făina cu untul moale, apoi adăugăm şi sarea. Adăugăm laptele bătut şi frământăm din nou aluatul. Îl...

    mai departe

Plăcintă cu smântână şi cu salam

  • Placinta_cu_smantana_si_cu_salam

Drojdia se pune la activat în lapte cu zahăr. Se frământă aluat cu 250 ml de apă călduţă, eventual, bere, şi cu făină. Se lasă la dospit, apoi se întinde într-o tavă, la suprafaţă se unge cu smântână şi se presară cu ardei tăiaţi rondele, roşii, usturoi tăiat felii, eventual ceapă albă şi salam picant. Se pune în cuptor la 220 de grade, pentru câteva minute.

Scrieţi un comentariu!