Ingrediente

3-4 fő
 Ingrediente pentru 2 lipii mari:
200 g făină de durum
200 g făină integrală de grâu
1linguriţă de sare
5linguri de ulei de măsline
 cca. 200-225 ml apă
1linguriţă de praf de copt
 pentru topping:
400 ml smântână
200 g caşcaval semitare
250 g roşii cherry
1căţel de usturoi
 ulei de măsline
 o legătură mare de busuioc, sare de mare
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Toast turbo cu caşcaval

    Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Pizza-lipie rapidă

  • Pizza_lipie_rapida

Preîncălzim cuptorul la 220 de grade. Amestecăm făinurile, praful de copt şi sarea. Adăugăm uleiul de măsline şi apă, cât să obţinem un aluat moale, dar nu lipicios. Frământăm aluatul până când devine elastic. Împărţim aluatul în două şi întindem bucățile pe o suprafaţă dată în prealabil cu făină, până devin subţiri. Le aşezăm pe o plită acoperită cu hârtie de copt. Le acoperim cu caşcavalul ras, busuioc mărunţit şi cu smântâna amestecată cu 1 linguriţă de sare. Aşezăm deasupra roşiile cherry tăiate în jumătate sau  sferturi, le stropim cu puţin ulei de măsline şi le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, până când sunt gata. Le presărăm cu busuioc proaspăt şi le servim.

Scrieţi un comentariu!