Ingrediente

3-4 fő
4jumătăţi de piept de raţă îngrăşată
 o varză roşie mai mică sau o jumătate mai mare
200 g de prune uscate, fără sâmburi
1ceapă
400 g dovlecei zucchini
150 ml smântână dulce
300 g parmezan ras
4-5crenguţe de cimbrişor proaspăt
30 g zahăr tos
50 ml oţet
100 ml vin roşu
 sare
 piper măcinat
0,5 l supă de carne
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe
  • Broaște

    Se îndepărtează grăsimea de pe pieptul de rață și se pune la topit, într-o oală încinsă în prealabil. După ce grăsimea începe să se topească puțin, se scot...

    mai departe
  • Enchiladas de curcan cu sos Chilli

    Amestecați uleiul de chilli, pudra de chilli , paprika, zahărul, coaja și sucul de lămâie într-un vas nemetalic. Adăugați curcanul și amestecați până ce carnea...

    mai departe

Piept de raţă cu varză roşie, prune uscate şi spumă de dovlecel

  • Piept_de_rata_cu_varza_rosie_prune_uscate_si_spuma_de_dovlecel

Prăjim în zahăr caramelizat varza roşie tăiată subţire şi ceapa feliată. Începem cu ceapa, iar puţin mai târziu, adăugăm şi varza. Le condimentăm cu sare, piper, oţet şi vin roşu, apoi adăugăm apă dacă e nevoie şi le călim sub capac, până când sunt gata pe jumătate. Adăugăm prunele uscate şi le fierbem  până când sunt gata, având grijă ca varza să rămână puţin crocantă. Tăiem dovlecelul în bucăţi, condimentăm cu sare, piper şi cimbrişor şi le fierbem în supa de carne până când se înmoaie, apoi le dăm prin mixer. Facem frişcă din smântâna dulce şi o amestecăm cu dovlecelul răcit. Până la servire, le ţinem în frigider. Presărăm sare şi piper peste bucățile de piept de raţă, apoi le rumenim în tigaia fierbinte. Le coacem în cuptor, la 160 de grade, timp de 5-7 minute, până devin rozalii.

Scrieţi un comentariu!