Ingrediente

3-4 fő
 Pentru pieptul de pui:
4bucăţi de piept de pui
 ulei
1linguriţă de sare
3-4crenguţe de cimbrişor proaspăt
1linguriţă de piper cu lămâie
 
 Pentru cartofi:
1 kg cartofi noi
1/2 kg mazăre boabe
2legături de ceapă verde
1legătură de ridichi
1legătură de frunză de pătrunjel
 coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
1linguriţă de zahăr brun
150 ml maioneză proaspăt preparată
1linguriţă de muştar cu boabe de muştar
3linguri de ulei de măsline
 sare
 piper proaspăt măcinat
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe
  • Enchiladas de curcan cu sos Chilli

    Amestecați uleiul de chilli, pudra de chilli , paprika, zahărul, coaja și sucul de lămâie într-un vas nemetalic. Adăugați curcanul și amestecați până ce carnea...

    mai departe
  • Broaște

    Se îndepărtează grăsimea de pe pieptul de rață și se pune la topit, într-o oală încinsă în prealabil. După ce grăsimea începe să se topească puțin, se scot...

    mai departe

Piept de pui prăjit cu salată de cartofi noi

  • Piept_de_pui_prajit_cu_salata_de

Pieptul de pui se presară cu sare şi piper. Uleiul se va încinge într-o tigaie fierbinte şi se va începe prăjirea cărnii de pui condimentate, întorcând feliile la fiecare 30 de secunde. Între timp, se adaugă cimbrişor proaspăt şi piper cu lămâie. Carnea se va prăji până când capătă o crustă aspectuoasă, dar înăuntru încă nu e gata (pentru aceasta, trebuie să se prăjească câte 2 min. pe fiecare parte). Carnea se va introduce cu tigaie în cuptor, la 140 de grade, pentru 25-30 de minute.  
 
Cartofii noi se taie bucăţi uniforme, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare şi se pun în cuptorul preîncălzit la 190-195 de grade, timp de 40 de minute, până când devin aurii. 
Între timp, mazărea boabe se va pune în apă clocotită pentru 5 min., se strecoară şi se pune în apă foarte rece, până când se răceşte. Se va strecura şi se va pune deoparte. 
Ceapa verde se taie rondele, verdeaţa se taie mărunt, ridichii se vor spăla, se vor curăţa şi se vor tăia felii. 
Când cartofii sunt gata, se pun într-o oală mare împreună cu uleiul în care s-au copt. Se adaugă mazărea, ceapa verde, verdeaţa, ridichile şi coaja rasă de lămâie. Maioneza se va amesteca cu muştar cu boabe întregi, cu puţină sare, piper cu lămâie, zahăr brun, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie. Se amestecă bine cu toate legumele. 


Scrieţi un comentariu!