Ingrediente

3-4 fő
1ceapă albă
150 g ficăţei de pui
1măr
30 ml coniac
100 g unt
 Sare
 Piper măcinat
1baghetă
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Ficăței de pasăre cu tăiței și hașma

    Puneți puțin ulei într-o tigaie. Tăiați hașmele și adaugaţi-le în tigaie. Tăiați ficățeii de pui și adăugați-i în tigaie împreună cu puțin usturoi. Într-o altă...

    mai departe
  • Fazan

    Fazanul va fi împăiat pe capacul vasului din care va fi servit, drept urmare trebuie depielițat încă de la început. După ce l-ați depielițat, dați cu puțină...

    mai departe
  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe

Pate de ficat cu mere şi coniac

  • Pate_de_ficat_cu_mere_si_coniac

Ficăţeii de pui se pun la prăjit cu bucăţi de mere şi ceapă albă zdrobită în jumătatea cantităţii de unt. Se toarnă coniac, se adaugă sare şi piper. Se lasă la călit sub capac, eventual, cu puţină zeamă de oase. Se strecoară şi se pune în blender, pentru mixare, se transferă într-un recipient, se toarnă untul rămas şi se pune în frigider, pentru solidificare. Se serveşte cu produse de patiserie.

Scrieţi un comentariu!