Ingrediente

3-4 fő
1păstrăv întreg
½linguriţă de sare
 piper proaspăt măcinat
1lămâie
1căţel de usturoi
1legătură mică de mărar
 
 Pentru salată:
½ kg de sfeclă roşie
2-3cartofi noi
1morcov
50 g mazăre boabe
1linguriţă de sare
½linguriţă de piper proaspăt măcinat
1lingură de oţet de mere
3linguri de ulei de măsline
2linguri de capere
4-5castraveţi muraţi
30 g nuci prăjite
1legătură mică de mărar
2linguri de smântână
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Păstrăv prăjit cu salată de sfeclă coaptă

  • Pastrav_prajit_cu_salata_de_sfecla_coapta

Păstrăvul se spală, apoi se şterge de apă cu un şerveţel de hârtie. Pe pielea păstrăvului se vor face mici tăieturi. Se adaugă sare, piper, apoi se introduc în păstrăvul despicat şi curăţat în interior două-trei felii de lămâie, câteva felii de usturoi şi o jumătate de legătură de mărar. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 15-20 de minute.

Scrieţi un comentariu!