Ingrediente

3-4 fő
4ouă
200 g zahăr
200 g iaurt
200 ml ulei
 o jumătate de linguriţă bicarbonat
 o jumătate de linguriță de oțet
200 g nucă măcinată
3-4mere rase
 făină 500 g
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Strudel banatean cu dovleac

    Se amestecă într-un bol un ou întreg cu 20 g sare, 10 ml oţet, 20 ml ulei şi se încorporează în 450 g făină şi se frământă până când aluatul se dezlipeşte de...

    mai departe
  • Lichiu săsesc

    La 1 kg de făină se pune o lingură de sare, 200 g zahăr, 50 g drojdie dizolvată în lapte. 3 ouă întregi, 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Se frământă bine se mai...

    mai departe
  • Cesnița sârbească

    Pentru foile de cesniţă se prepară un aluat dintr-un kg de făină, o linguriţă de sare şi apă cât cuprinde şi se frământă bine până când aluatul se desprinde de...

    mai departe

Pandișpan cu mere și nucă

  • Pandispan_cu_mere_si_nuca

Se amestecă 4 ou întregi 200 g zahăr, 200 g iaurt, 200 ml ulei. Se mai daugă o jumătate de linguriţă bicarbonat stins cu oţet, 200 g nucă măcinată şi 3-4 mere rase. Se adaugă treptat o jumătate de kg făină şi se amestecă încontinuu. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor încins la 160 C timp de 30 min.

Scrieţi un comentariu!