Ingrediente

3-4 fő
4fire de praz nou
 apă
1/2pachet de unt
2căţei de usturoi
4crenguţe de cimbrişor
1lingură de zahăr
 Pentru vinegretă:
3linguri oţet de orez
9linguri ulei de rapiţă
 zahăr pudră
 sare
 piper
1lingură de unt topit
 Pentru sosul olandez:
3gălbenuşuri
13linguri de unt călduţ, topit
1lămâie
9linguri oţet de orez
 sare
 piper
 pesmet
 pesmet de cozonac
1/2lingură coriandru verde tocat
 un pic de piper cayenne
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

  • Sos cu ceapă călită

    Feliem ceapa subţire, o prăjim în puţin unt, apoi o amestecăm cu smântâna şi cu crema de brânză. Condimentăm totul cu sare şi piper.

    mai departe
  • Vinete “alla parmigiana“

    Se prepara întâi un sos simplu de roșii: într-o tigaie, în ulei de măsline se călește ceapa tăiată mărunt. Se adaugă un cățel de usturoi întreg, se lasă câteva...

    mai departe

Praz, sos olandez și pesmet prăjit

  • PRAZ_SOS_OLANDEZ_SI_PESMET_PRAJIT

Punem prazul într-o tavă de copt. Presărăm peste el sare, piper şi zahăr. Adăugăm untul, usturoiul şi cimbrişorul. Turnăm apă până la 3/4 şi călim prazul timp de 30 de minute, la 180 de grade, până e gata.
Între timp, facem vinegretă din oţet, sare, piper, zahăr şi ulei.
Amestecăm pe baie de aburi gălbenuşurile cu oţet, sare şi piper, până devin albe. Luăm oala de pe foc şi adăugăm untul topit. Adăugăm zeama de lămâie.
Împărţim prazul călit în porţii pe care le amestecăm cu vinegreta.
La sfârşit, turnăm peste praz sosul olandez şi presărăm pesmet prăjit.

Scrieţi un comentariu!