Ingrediente

3-4 fő
400 g piept de vită
 rozmarin
 cimbrişor
2linguri de oţet balsamic
100 ml supă de bază
 sare
 piper
 ulei
100 g mălai instant
150 ml supă de bază
40 ml smântână dulce
20 g parmezan
40 g unt
 sare
 piper
1/2de dovlecel zucchini
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Piept de vită la grătar cu mămăligă și fasole

  • PIEPT_DE_VITA_LA_GRATAR_CU_MAMALIGA_SI_FASOLE_VERDE

Tăiem carnea în două. Punem verdeţurile în ulei (cel mai bine, peste noapte).
Prăjim pe grătar carnea pe fiecare parte timp de 3 minute, apoi o lăsăm într-un loc cald, să se odihnească.
Turnăm în tigaie oţetul balsamic şi puţină supă de bază, apoi le fierbem.
Turnăm ulei într-o cratiță mică şi adăugăm usturoiul tocat fin. Completăm cu supă de bază şi smântână dulce, apoi lăsăm să fiarbă.
Adăugăm mălaiul, amestecând încontinuu, şi fierbem totul timp de 4 minute.
La final, adăugăm untul şi parmezanul, le amestecăm, apoi le sărăm.
Tăiem dovlecelul în felii pe care le frecăm cu ulei de măsline, apoi le prăjim rapid pe ambele feţe şi le sărăm.

Scrieţi un comentariu!