Ingrediente

3-4 fő
2 kg midii negre
1ceapă albă
2rădăcini de ţelină
2căţei de usturoi
40 g unt
300 ml vin alb
150 ml smântână
2legături de pătrunjel
1foaie de dafin
2crenguţe de cimbrişor
 sare
  • Medie

Reţete asemănătoare

Midii cu smântână

  • Midii_cu_smantana

Ceapa albă tăiată mărunt, ţelina şi usturoiul se călesc în unt topit. Se adaugă vin, se condimentează cu foi de dafin şi cu cimbrişor. Se adaugă midiile. Oala se acoperă şi se lasă la fiert trei-patru minute, mişcând-o de câteva ori. Midiile se transferă într-un vas cald, iar sosul se strecoară. Se adaugă smântână şi se lasă la îngroşat. Dacă e necesar, se sărează şi se presară cu verdeaţă. La servire, se toarnă acest sos peste midii. 


Scrieţi un comentariu!