Ingrediente

pentru două persoane
2mere mari
4-5biscuiţi graşi
2-3linguriţe de miere de albine
2linguri gem de piersici
2linguriţe cognac
2linguriţe de unt
 un plic zahăr vanilat
 două linguriţe zahăr tos
4buc miez nucă
4frunze mentă
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Mere în crustă de firimituri cu gem de piersici şi coniac

  • Mere_in_crusta_de_firimituri_cu_gem_de_piersici_si_coniac

Merele se curăţă de coajă şi de cotor în aşa fel încât mărul să fie ca un coş, gata să umplem. Se umple cu jumătate din cantitatea de unt şi de zahăr tos. Se lasă la cuptorul încins la 190 de grade cam 8 min, se scot apoi din cuptor şi pe exterior se ung bine cu miere de albine, acesta fiind un liant pentru firimiturile de la biscuiţi sfărâmaţi  în prealabil. În interior se mai adaugă cognacul, zahărul vanilat, restul de unt, restul de zahăr tos şi la final gemul de piersici. Se pun merele umplute din nou la cuptor, la 180 de grade C pentru cca 15 min. Într-o farfurie rotundă se tapetează întâi cu mierea de albine, se presară miez de nucă zdrobit, apoi se adaugă merele.

  • Vinz

    2016. 02. 22., 03:40:16

    Great story Raegan! Thanks so much for sharing and anlowilg others to see what real repentance is and how much God really does love us. I just can't get over the fact that throughout your life the King of Kings was pursuing you all along. Every step of the way He was with you and waiting. How encouraging to know that we cannot outpace the Lord even when we are in outright rebellion. We definitely have similar stories and it is good to know that I am not on a island of isolation. Praise to the One who alone deserves the glory for what He has done in your life.

Scrieţi un comentariu!