Ingrediente

3-4 fő
4-6ouă
1ceapă albă
3ardei graşi
3roşii
50 g pastă de roşii
1ardei iute
3căţei de usturoi
50 ml ulei de măsline
4-5crenguţe de cimbrişor proaspăt
 sare, piper
 puţin zahăr tos
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Menemen

  • Menemen

Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei de măsline. Se adaugă usturoiul pisat şi pasta de roşii, apoi se pune la prăjit. După aceea, se adaugă ardeii tăiaţi cuburi şi roşiile. Se condimentează cu cimbrişor şi cu boia iute. Se adaugă sare, piper şi un vârf de cuţit de zahăr. Se pune la fiert pentru zece minute, cu puţină apă, apoi se fac găuri mici în ghiveci, în care se sparge câte un ou de persoană. Se pune la prăjit la foc mediu. Se serveşte în tigaie, cu pâine.

Scrieţi un comentariu!