Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat (formă de copt cu diametrul de 28 cm):
255 g făină
1ou
65 g zahăr
2linguriţe de praf de copt
125 g unt
 un praf de sare
 Pentru cremă:
1 l lapte gras
2½ linguri de amidon
120 g zahăr
3ouă
 un praf de sare
2½ linguri de făină
1lingură de esenţă de vanilie
1-2linguri de unt
 scorţişoară
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Melktert (tartă cu cremă de lapte şi ouă)

  • Melktert

Din ingrediente, se face un aluat prin frământare şi se pune în forma pentru copt. Se lasă la frigider timp de o jumătate de oră sau o oră, după aceea, se coace în orb în cuptor, la 190°C, timp de 15 minute, apoi se ia greutatea şi se lasă încă 5-8 min. la copt.
Laptele se fierbe, iar celelalte ingrediente, în afară de unt, se bat spumă cu un tel. Laptele fierbinte se adaugă treptat la compoziţie, apoi se transferă totul înapoi în vas şi se lasă să scadă. La cremă se adaugă untul rece şi se toarnă în tarta coaptă anterior. Suprafaţa se presară cu zahăr şi cu scorţişoară şi se lasă la răcit.

Scrieţi un comentariu!