Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină
1 kg margarină
200 g brânză gouda rasă
4linguri de oţet
2-3linguri de apă
 Sare
 Brânză rasă
1ou
1borcan mic de ajvar
1borcan de pesto
100 g parmezan ras
100 g cârnaţi uscaţi
 
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Corn cu unt

    Amestecăm drojdia cu zahărul şi cu laptele bătut. Frământăm făina cu untul moale, apoi adăugăm şi sarea. Adăugăm laptele bătut şi frământăm din nou aluatul. Îl...

    mai departe
  • Sendviş în tortilla

    Pentru guacamole, cu o furculiţă, se zdrobeşte avocado curăţat şi tăiat bucăţi şi se amestecă cu condimentele, cu ceapa verde tăiată rondele şi cu zeama de...

    mai departe
  • Bagel (covrigi pufoși)

    Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos. Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem...

    mai departe

Melci cu ajvar, ruladă cu pesto, triunghiuri cu cârnaţi, Sărăţele

  • Melci_cu_ajvar_rulada_cu_pesto_triunghiuri

Făina se amestecă cu sare şi cu margarină. Se adaugă brânză rasă, oţet şi apă. Se frământă, se împachetează într-o folie alimentară şi se pune la odihnit pentru două ore. Pe un blat de lemn presărat cu făină, se întinde la grosimea de un deget. Se unge cu ouă, se presară cu brânză, apoi se face fâşii. Se pun la copt la 200 de grade, timp de 30-40 de minute. 

Aluatul lăsat la odihnit se întinde subţire, se unge cu ajvar şi se presară cu brânză. Se rulează şi se fac felii. Se pun la copt la 200 de grade, timp de 30 de minute.  Aluatul poate fi umplut şi cu cremă de cârnaţi, se poate pune deasupra parmezan şi  sos pesto.


Scrieţi un comentariu!